Search

Centar za razvoj ribarstva nalazit će se u prostorima rovinjske bolnice

Imamo najveći broj registriranih ribara i to nameće valorizaciju zaštite i korištenja mora kao važnog resursa. Već se duže vrijeme razmišlja o formiranju Centra za ribarstvo i akvakulturu koji će biti glavna poveznica između ribara i resornog ministarstva. Uredit će se jedan objekt u sklopu rovinjske bolnice od 90 kvadrata u kojem će se smjestiti novi Centar, a prostor ćemo srediti i adaptirati.
Objavljeno: 14. srpnja 2022.

Imamo najveći broj registriranih ribara i to nameće valorizaciju zaštite i korištenja mora kao važnog resursa. Već se duže vrijeme razmišlja o formiranju Centra za ribarstvo i akvakulturu koji će biti glavna poveznica između ribara i resornog ministarstva. Uredit će se jedan objekt u sklopu rovinjske bolnice od 90 kvadrata u kojem će se smjestiti novi Centar, a prostor ćemo srediti i adaptirati, kazao je Ezio Pinzan

Nakon što je već svima jasno da je Veletržnica ribe u Poreču propali projekt, Skupština Istarske županije danas je usvojila prijedlog o pokretanju nove županijske ustanove. Konkretno, radi se o novom Centru za  razvoj ribarstva i akvakulture.

Pročelnik za poljoprivredu Ezio Pinzan naveo je da je formiranje novog centra vrlo važna odluka za istarske ribare i valorizaciju mora u Istarskoj županiji.

– Imamo najveći broj registriranih ribara i to nameće valorizaciju zaštite i korištenja mora kao važnog resursa. Već se duže vrijeme razmišlja o formiranju Centra za ribarstvo i akvakulturu koji će biti glavna poveznica između ribara i resornog ministarstva. Uredit će se jedan objekt u sklopu rovinjske bolnice od 90 kvadrata u kojem će se  smjestiti novi Centar, a prostor ćemo srediti i adaptirati, kazao je Pinzan.

Nakon što se Centar za razvoj ribarstva i akvakulture Istarske županije osnuje, dio aktivnosti provodit će se u objektu Veletržnice ribom u Poreču.

U planu je da to budu administrativni poslovi, provođenje aktivnosti vezanih uz europske projekte, info centar za ribare i drugo, a s ciljem razvoja ribarstva i akvakulture na cijelom području Istarske županije kroz uvođenje novih tehnologija, diversifikaciju ribolovnog gospodarstva, a zbog složene vlasničke strukture i uvjeta, nije bilo moguće da Istarska županija uloži bespovratna EU sredstva iz Strateškog međunarodnog ribarskog projekta ARGOS u objekt Veletržnice s ciljem osnivanja Centra za razvoj ribarstva i akvakulture Istarske županije, odgovaraju iz kabineta župana.

Preuzeto iz: Istra24

Dokumenti

Javni natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja/ice Centra za razvoj ribarstva i akvakulture Istarske županije

Upravno vijeće Centra za razvoj ribarstva i akvakulture Istarske županije raspisuje Javni natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja/ice Centra za razvoj ribarstva i akvakulture Istarske županije-Centro per lo sviluppo della pesca e dell’acquacoltura della Regione Istriana. Krajnji rok za dostavu prijava je 16. veljače 2024. godine

Pročitaj više »
Skip to content